10 tips om met verdriet om te gaan – Dutch Guestpost by Andy Daniels


Posted on January 18, 2019 by Aisah in Be Better,Random thoughts

Editors note:

Dit is een guestpost van schrijver Andy Daniels. Een gepassioneerde schrijver altijd op zoek naar extra kennis en nieuwe uitdagingen. En yes Surinaamse roots. Voor zijn verjaardag heeft hij een video uitgebracht met inzichten over het leven met name de dalen en hoe je daarmee om kan gaan. Ik heb het voorrecht gehad om een stuk van hem te ontvangen die ik hier deel op de site. Moge het je raken en moge het je helpen je leven in te richten hoe klein of hoe groot dan ook.

De video is beschikbaar op facebook https://www.facebook.com/AndyTanoesemito/

Met twinkle ogen en een brede smile,

Aisah

———

To let go does not mean to get rid of. To let go means to let be. When we let be with compassion, things come and go on their own.” –Jack Kornfield

Aan pijn vasthouden zal je problemen niet verhelpen:

Aan pijn vasthouden zal jouw problemen niet verhelpen. Het verleden de kans geven zich steeds keer op keer te herhalen zal niks veranderen, nog minder de wensen om het anders te willen. Soms, in het bijzonder wanneer het om het verleden gaat, het enige je dat je kan doen is te accepteren wat je aan het vasthouden bent en het daarna los te laten. Dat is precies hoe alles zich anders zal manifesteren. Laat datgene gaan wat jou pijn doet, hoe onmogelijk het soms ook lijkt. Het besluit om vast te houden aan het verleden zal je weerhouden om de beste versie van jezelf te creëren, een zelfbeeld die niet gebaseerd is op het verleden, maar toch liever door de persoon die je wilt worden. Soms kan je vreemd genoeg wennen aan pijnvolle gevoelens en het op lang termijn als normaal ervaren, omdat die gevoelens de enige zijn die je kent. Soms kan je geeneens zonder pijn door het leven gaan. En precies daarom kan het hard zijn om los te laten.

Als het moeilijk voor je is om het verleden, een liefdesbreuk, wrok etc  los te laten, zijn deze 10 tips voor jou om door te nemen:

  1. Besef dat de relaties die jij je voorstelde anders zijn dan diegene die je in werkelijkheid hebt.
  2. Let erop dat je geen hoge of zelfs geen verwachtingen hebt, wanneer je bepaalde relaties met anderen aangaat.
  3. Leef niet met gesloten deuren, terwijl de sleutel bij jou ligt. We leven vaak genoeg met een beperkte zelfbeeld en laten ons daardoor vormen.
  4. Laat het idee gaan, dat je invloed kan uitoefenen op anderen. Leer jezelf te beheersen en op de manier te letten hoe wij met onszelf en anderen omgaan.
  5. Maak je je alleen druk om het beeld dat je over jezelf hebt. Bevrijd je van gedachten en meningen van anderen. Mahatma Gandhi zei: “Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.”
  6. Laat ruimte voor fouten.
  7. Accepteer wat je niet kan veranderen.
  8. Neem jezelf niet te serieus. Lach om de domme fouten die je aan het maken bent en leer er kort daarna uit.
  9. Geef jezelf de ruimte negatieve gevoelens te ervaren. Blokkeer geen negatieve gevoelens die je anders opkropt en op een gegeven moment tot uitbarsting zal leiden.
  10. Leer te vergeven.

Carl Jung zei, “I am not what happened to me, I am what I choose to become.

Er is een les in elk van ons. Probeer te laten gaan of wat het is waaraan je weerhoud jezelf te beleven. Je zal ervaren dat je niet eens bent wie anderen zeggen dat je bent. Jij bent geen product van je pijn, jouw verleden of je emoties. Het zijn de negatieve idieen die we over onszelf hebben  en onze pijnlijke stemdie ons steeds beperkt van wie we zelf zijn of willen worden. Om te kunnen laten gaan vereist heel veel innerlijke kracht, die je de mogelijkheid bied om te leren en groeien van jouw ervaringen.

Author

Eve

A fellow-traveler of life figuring out the way. I like to share little nuggets of wisdom i found on this journey. blogger coder baker mom of 2


Comments


Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*